fbpx
skincare

Terve naha saladus külmades talvetingimustes

Külmad talveilmad on täies hoos! Talve saabudes kogeme mitte ainult lumesadu ja karget õhku, vaid ka muutusi meie naha tervises. Külmad temperatuurid, tuul ja kuiv õhk võivad jätta meie naha kuivaks, lõhenenuks ja tundlikuks. Seetõttu on oluline kohandada oma nahahooldusrutiini, et tagada naha tervis ja sära ka kõige külmematel päevadel.

Niisutamine on võtmetähtsusega

Esimene samm talvise nahahoolduse juures on niisutamine. Külm õhk võib kiskuda nahalt niiskuse, seega on oluline kasutada rikkalikku niisutajat. Vali toode, mis sisaldab hüaluroonhapet või glütseriini, et lukustada niiskus ja hoida nahk elastne. Pea meeles, et nahka on vaja niisutada iga kord, kui pesed oma nägu, käsi või keha, sest pestes eemaldate nahalt selle looduslikud õlise kaitsekihi. Kasuliku meeldetuletusena hoia kraanikausi kõrval purgike niisutavat kreemi ja kanna väikeses suuruses niisutavat kreemi ka endaga kaasas.

Kaitse nahka päikesekiirguse eest

Ära lase end eksitada pilvisest talveilmast. Isegi talvel võib UV-valgus kahjustada naha niiskusbarjääri. Lumistes ilmastikuoludes võivad päikesekiired kiirgata nii lumelt kui jäält ja ekslik on arvata, et talvel päikesekaitsekreemi kasutamine on ebavajalik. Talvisel ajal on sobilik kanda näonahale 30 SPF kaitsefaktoriga päikesekaitsekreemi või niisutava toimega tavalist näonahakreemi, mis sisaldab 30 SPF kaitsefaktorit. 

Niisuta nahka seespidiselt

Lisaks korrektsele naha välisele hooldusele on oluline jälgida ka oma vedeliku tarbimist ning toitumist. Jälgi ka talvisel ajal, et jooksid päeva jooksul vähemalt 1,5 l puhast vett!

  • Omega 3 rasvhapped kaitsevad nahka ja aitavad vältida põletikke

Omega 3 rasvhapped on tuntud oma põletikuvastase toime pärast ja need aitavad säilitada ka naha loomulikku niiskustaset. Kõige paremateks Omega 3 rasvhappe allikateks on rasvane kala (lõhe, forell), chia seemned, kanepiseemned ja linaseemned. Kindlasti peab jälgima, et Omega 3 allikad oleksid menüüs igapäevaselt. Nutridream Oomega-3-kalaõli kapslid sobivad ideaalselt igapäevaseks tarbimiseks talvisel perioodil. Üks pehmekapsel sisaldab 700 mg oomega-3-rasvhappeid, millest 350 mg moodustab EPA ning 250 mg DHA. Kalaõli on kapslis loodusliku triglütseriidi vormina, mistõttu on see kehale paremini omastatav. Tarbi 1 kapsel päevas Nutrideam kalaõlikapsleid ja märkad naha seisundi paranemist peatselt!

  • Avokaado ja väärisneitsioliiviõli olgu menüüs iga päev

Avokaado on rikas tervislike rasvade, eriti monoküllastumata rasvade poolest, mis aitavad niisutada nahka seestpoolt. Lisage avokaado salatitesse, smuutidesse või sööge lihtsalt niisama. Lisaks avokaadole on soovitatav igapäevaselt tarbida väärisneitsioliiviõli. Selles on muljetavaldav hulk antioksüdante ja monoküllastumata rasvhappeid. Antioksüdandid on ühendid, mis aitavad kaitsta keharakke ja ka nahka enneaegse vananemise eest.

  • Tsink aitab ennetada ja leevendada nahakahjustusi

Tsink on mineraalaine, millel on põletikuvastased ja nahka tervendavad omadused. Seda saab kasutada nii seespidiselt, toitumise ja toidulisandite kaudu kui ka välispidiselt läbi tsinki sisaldavate kreemide kasutuse. Kuna tsink toimib ensüümi kofaktorina, aitab see kaasa kollageeni sünteesile ja DNA parandamisele, mis võib aidata hoida nahka nooremana ja tervena. 

Parimateks tsingi allikateks on maks, liha, kamajahu, seemned, pähklid, juust, leib, kaunviljad, mereannid (krabid, räim), täisteratooted, munad.

Nutridreami tootevalikus on saadaval Tsink C-vitamiini ja brokoliga. Nii tsink kui C-vitamiin on tugevad antioksüdandid, mis tugevdavad immuunsüsteemi, kaitsevad rakke oksüdatiivse stressi eest ja soodustavad nahas oleva kollageeni moodustamist. Brokoli sisaldab kasulikku ühendit luteiini, mis aitab kaitsta nahka oksüdatiivsete kahjustuste eest. Lisaboonusena võid Nutrideami Tsingi ja C-vitamiini sisaldavat toidulisandit tarbides märgata positiivseid muutusi ka oma juuste ning küünte tervises.

Stress ja unetus on samuti nahale kahjulikud

Krooniline stress ja uneprobleemid põhjustavad naha enneaegset vananemist ja nõrgestavad eriti talvisel ajal immuunsust. Mitmed uuringud on näidanud, et stress võib võimendada akne, atoopilise dermatiidi ja psoriaasi sümptomeid. Soovitame vaimse tervise probleemide korral otsida abi ja konsulteerida psühholoogiga! Uneprobleemide korral soovitame järgida ranget unerutiini:

  • minna magama ja ärgata alati ühel ja samal ajal
  • mitte süüa enne magamaminekut
  • mitte liialdada alkoholi tarbimisega
  • teha õhtusel ajal rahustavaid ja rutiinseid tegevusi 
  • mitte kasutada ekraanidega seadmeid enne magamaminekut

Abiks võib olla ka Nutridreami toidulisand GoodNightSleep, mis sisaldab palderjani-, sidrunmelissi-, humala-, veiste-südamerohu- ning kanarbikuekstrakte. GooNightSleep toidulisand on mõeldud rahuliku uinumise soodustamiseks.

Ka talvisel perioodil on oluline hoida kinni korrektsest nahahooldusrutiinist. Oluline on meeles pidada, et mitte ainult välispidiste vahenditega on võimalik nahka niisutada ja tervena hoida, vaid täpselt sama oluline on jälgida oma toitumist ja hoolitseda vaimse tervise eest.

  1.  

Blogi koostas Diana Zintsenko 

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Liitu uudiskirjaga
ning saadame sulle 10 nippi, millega saad tagada endale parima unekvaliteedi. Lisaks saad 10% soodustust esimeselt ostult!
0
    0
    Sinu ostukorv
    Sinu ostukorv on tühiTagasi poodi