fbpx

Asendamatud toidulisandid, mida reisile kaasa võtta

Suvi on reisimise aeg ja reisidel läheb sageli tavapärasest rütmist ja rutiinist välja meie toitumine ja füüsiline aktiivsus. Olenevalt sihtkohast võib ka toit olla täiesti teistsugune ja sellega kaasneb oht kõhuhädade tekkeks. Selleks, et kauaoodatud puhkus ei oleks rikutud ootamatute tervisemurede tõttu soovitame läbi mõelda milliseid toidulisandeid tasuks reisile kaasa võtta. Siin on sulle nimekiri asendamatutest toidulisanditest, mida soovitame kindlasti endaga reisikohvrisse kaasa pakkida.

1. Probiootikumid

Kõige sagedasem tervisemure, mis reisil esineb, on probleemid seedimisega. Kuna võõramaine toit võib olla täiesti harjumatu, siis võib see põhjustada esimestel päevadel kõhupuhitust ja kõhuvalu. Osades riikides pole soovitatav juua ka kohalikku vett, kuna see on saastunud ja võib viia isegi tõsisemate kõhuhädadeni. 

Võta reisile kindlasti kaasa probiootikumid, sest need:

  • aitavad toetada soolestiku tervist
  • mõjuvad hästi immuunsusele
  • aitavad seedimisel, vähendavad puhitust ja ebamugavustunnet

Probiootikumid peavad sisaldama mitmesuguseid bakteritüvesid, sealhulgas Lactobacillust ja Bifidobacteriumi. NutriDreami probiootikumi toidulisand sobib selleks ideaalselt, kuna sisaldab viite erinevat piimhappebakteritüve ning aitab seeläbi leevendada kõhuhädasid. 

2. Magneesium

Pikad lennud, harjumatud magamisasemed ja häiritud rutiin võivad põhjustada lihaspingeid ja unehäireid.

Magneesium:

  • soodustab lõõgastumist ja paremat und
  • aitab lihaste taastumisel ja vähendab krampe
  • toetab üldist energiatootmist

Parim valik on magneesium tsitraadi vormis, kuna see on kõige kiirema imenduvusega. Selline on näiteks NutriDreami magneesium, millele on lisatud juurde ka B6 vitamiin. B6-vitamiin aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele, vähendab organismi väsimust ja kurnatust ning aitab kaasa normaalsele energiavahetusele.

3. Unetoode

Reisidel häirub sageli ka unetsükkel, eriti siis kui sihtkohaks on riik, mis asub täiesti teistsuguses ajavööndis. Selleks, et ajaerinevuse tõttu ei läheks kaduma mingi osa puhkusepäevadest, siis soovitame järgida rangemat unerutiini ning võtta kaasa uinumist soodustav toidulisand.

NutriDreami valikus on saadaval koostöös Tartu Ülikooli Farmaatsiainstituudiga arendatud GoodNightSleep. GoodNightSleep on melatoniinivaba uinumist soodustav toidulisand, mis koosneb looduslikku päritolu taimsetest ekstraktidest ning mis on kindlasti abiks siis kui ajavahest tingituna on raske õigel ajal uinuda. GoodNightSleep´is sisalduv palderjan, sidrunmeliss ja humal soodustavad uinumist ning koos kanarbiku ja veiste-südamerohuga avaldavad need kesknärvisüsteemile rahustavat toimet. B12-vitamiin aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele ning aitab vähendada väsimust ja kurnatust.

Oluline meelespea toidulisandite kaasa pakkimisel:

  • Loe pakendil olevat infolehte ja uuri millisel temperatuuril peavad sinu poolt kaasavõetavad toidulisandid hoiustatud olema
  • Võimalusel jaota toidulisandid päeva annuste kaupa eraldi ära
  • Märgista toidulisandid, et sa teaksid millega tegu
  • Jäta meelde, millal on õige aeg toidulisandi võtmiseks (koos toiduga või ilma, kas õhtul või hommikul)

Reisimine peab olema nauditav kogemus, mida ükski tervisemure ei tohiks ära rikkuda. Neid olulisi toidulisandeid kaasa pakkides saad toetada oma organismi vajadusi, tagades tervislikuma ja mugavama puhkuse. Head reisi!

Blogi koostas Diana Zintšenko

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Liitu uudiskirjaga
Liitu uudiskirjaga ja saad 10% soodustust esimeselt ostult!
0
    0
    Sinu ostukorv
    Sinu ostukorv on tühiTagasi poodi