fbpx

C-VITAMIIN

C-vitamiini on vaja hea tervise hoidmise eesmärgil. See on vees lahustuv antioksüdant, mis osaleb erinevates ainevahetusprotsessides ja suurendab organismi stressitaluvust. Askorbiinhappe väärtus seisneb ka selles, et see pikendab naha ja juuste noorust ja ilu.

Keha C-vitamiini ei sünteesi, mistõttu peaks igapäevane menüü sisaldama askorbiinhappega toite. Peamiselt leidub seda suurtes kogustes köögiviljade ja puuviljade (enamasti tsitruseliste) koores ja viljalihas ning ka aedviljade lehtedes. See tähendab, et ka toidulisandeid kasutamata pole C-vitamiini normi säilitamine nii keeruline – selleks peab lihtsalt järgima tasakaalustatud ja tervislikku toitumist. Kui aga C-vitamiini vaegus siiski ilmneb, võib arst välja kirjutada ravimeid või toidulisandeid, mis sisaldavad suuremas annuses C-vitamiini. Eelkõige vajavad täiendavat C-vitamiini suitsetajad, eakad, taimetoitlased ja veganid, ebatervisliku eluviisiga inimesed ja need, kes ei söö piisavalt värskeid köögivilju ja puuvilju. Lisaks asjaolule, et liigset askorbiinhapet organism ei omanda, peaks olema teadlik ebameeldivatest kõrvalmõjudest nagu kõhulahtisus, iiveldus ja kõhukrambid. Tõsisemad kõrvaltoimed võivad olla urolitiaasi kiire areng.

NutriDream pakub C-vitamiini toidulisandit looduslike kibuvitsamarjade ja bioflavonoididega. Kibuvits on hea antioksüdantide allikas, sest sisaldab looduslikku C-vitamiini. Bioflavonoidid on taimede looduslikud komponendid, mis soodustavad C-vitamiini imendumist ja millel on ka antioksüdantne toime.

 

Kasutatud materjal:

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-vitamin-c/art-20363932

https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-HealthProfessional/

Seotud tooted

Liitu uudiskirjaga
ning saadame sulle 10 nippi, millega saad tagada endale parima unekvaliteedi. Lisaks saad 10% soodustust esimeselt ostult!
0
    0
    Sinu ostukorv
    Sinu ostukorv on tühiTagasi poodi