fbpx

Toitumisterapeut ja treener Kendra Vaino: Mina sain oma liigeseprobleemidele abi "Toidulisand liigestele" tarbimisest

 1. Räägi natuke endast: mis tööd sa teed ja millised on su hobid?

Suurema osa ajast annan rühmatreeninguid MyFitnessis nii täiskasvanutele kui noortegruppidele. Kuulun ka Les Mills Nordic Teami hindajate ja Elite treenerite hulka. Toitumisterapeudi õppe lõpetasin sel kevadel, kuid sellele on eelnenud kokku 600 tundi õpinguid toitumisnõustaja ja tervisenõustaja tasemel. Kuulun ka Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsiooni ja Eesti Toitumisnõustajate Ühenduse koosseisu.

Kõige kodusemalt tunnen end aga koolitaja rollis. Mul on olnud võimalus mitmete ettevõtetega selles vallas koostööd teha, viies läbi tervisenädalaid ning pidades toitumisteemalisi loenguid ja koolitusi. Olen õnnelik inimene, sest minu hobist on saanud minu töö – see puudutab nii noortega tegelemist, inimeste inspireerimist läbi treeningute, nõustamise ja koolituste. Samuti saan pidevalt tegeleda enesetäiendusega toiduvalmistamise valdkonnas ja arendada enda teoreetilisi ja praktilisi oskusi.

 

 1. Kust tuli huvi saada toitumisterapeudiks ja mida see amet endast täpselt kujutab?

Treeneritöö, tervislikud eluviisid ja toitumine – olin selles valdkonnas tihedalt sees ja see viiski toitumisnõustaja õpinguteni. Toitumisterapeut tegeleb võrreldes tavalise nõustajaga ka haigusjuhtumitega, lähtudes muidugi ravijuhistest ning Tervise Arengu Instituudi Eesti liikumis- ja toitumissoovitustest. Eelkõige tähendab see individuaalnõustamist ja pidevat enesetäiendamist.

 

 1. Sul on olnud kaks rasket õnnetust põlvega. Kuidas on need su elu muutnud?

Mul on olnud kaks rasket õnnetust põlvega: esmalt tekkis enesekaitsetrennis gümnaasiumiajal põlvesidemete rebend ja purunes menisk, misjärel tuli loobuda järske liigutusi nõudvatest spordialadest, aga tänu sellele leidsin endale uue lemmiku – jooksmise. Teine vigastus oli juba treeneriametis, kus ülekoormuse tagajärjel said kahjustuse kõhred, mis kahjuks aga ei taastu. 

Olen elanud üle selle hetke, kui narkoosist ärgates ütleb arst, et nüüd on selle konkreetse trenni ja jooksmisega kõik – sellel hetkel on tunne, et kogu elu kukub kokku. Olin Baltikumi esimene BodyAttacki treener ja lisaks jooksmisele oli see mu suurim kirg. Mind aitas edasi mõtlemine, et alati on kasulikum keskenduda võimalustele, mitte takistustele ning õnneks leidsin trennid, mida oma vigastusele vaatamata anda saan.

 1. Kas tarbid ise hetkel NutriDreami toidulisandit liigestele? Kuidas see on abiks olnud? 

Olen viimasest traumast saati nüüd seitse aastat tarbinud retseptiravimina glükosamiini (1200 mg), kuid üks preparaat mulle ei sobinud ning teise müük lõpetati Eestis ära. Seetõttu hakkasin suure huviga proovima NutriDreami toidulisandit liigestele. Alustasin alguses ka väiksema annusega, et näha, kas ka sellest on abi – siinkohal olen meeldivalt üllatunud, et nii see on.

NutriDreami liigeste toidulisandi koostisosade hulka kuulub kollageen, mis on üks keha tähtsamaid ehitusvalke, ning MSM ehk väävliühend, mis on vajalik keha poolt kollageeni moodustamiseks. Samuti on olemas ingverilisand, mis leevendab liigeste jäikust. Ehk siis saan oma kogemuse põhjal julgustada teisigi, kellel esineb liigeseprobleeme, proovima Joint Formulat.

 

 1. Miks on tervislik toitumine ja pidev liikumine kehale vajalik?

Tervislik, tasakaalus ja vajaduspõhine toitumine koos liikumisega aitavad hoida kehakaalu normis ja seeläbi eelkõige ennetada tänapäeva elustiili haigusi, nagu südame-veresoonkonna haigused ja 2. tüübi diabeet. Meie igapäevane elu ei nõua võrreldes aastakümnetetaguse ajaga nii palju liikumist ja füüsilist pingutust, mistõttu on vaja teha korrektuure oma toidusedelis ja lisada füüsilist aktiivsust. Samuti on oluline teha tänapäeva külluslikus toiduvalikus parim ja puhtaim valik.

 

 1. Miks vajab keha aeg-ajalt lisatoetust toidulisandite kujul?

Muidugi peaks keha kõik vajalikud toitained kätte saama mitmekülgsest tasakaalustatud toidust, kuid tihtipeale oma praktikas menüüsid analüüsides näen, et see nii ei ole. Toitainepuudus võib esineda toidutalumatuse, allergia või muul inimesest olenematul põhjusel. Toidulisandi vajaduse võib tingida ka sessoonsus, toitumisharjumused, kindel periood elus või ka näiteks suur füüsiline koormus. Erinevad puudused kehas saab arst kindlaks teha vereanalüüsiga. Toidulisand siiski ei ole ravim ja ei asenda tasakaalustatud toitumist, kuid vajadusel peame oma kehale siiski lisatoetust pakkuma.

Seotud tooted

Liitu uudiskirjaga
ning saadame sulle 10 nippi, millega saad tagada endale parima unekvaliteedi. Lisaks saad 10% soodustust esimeselt ostult!
0
  0
  Sinu ostukorv
  Sinu ostukorv on tühiTagasi poodi